Kovačić od ljeta ponovo u Italiji?

Roma ga želi u svojim redovima

Kovačić od ljeta ponovo u Italiji?

Nadolazećeg ljeta glavna meta Rome će biti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Kovačić je u Real Madridu od 2015. godine, no zbog jake konkurencije na Santiago Bernabeu nije uspio da se nametne u prvi plan i vodstvo 'kraljevskog kluba' je spremno da ga proda u sljedećem prijelaznom roku.

Među onima koji su zainteresovani za Kovačićeve usluge je i Roma, a Corriere dello Sport tvrdi kako se ovaj veznjak nalazi na samom vrhu liste želja sportskog direktora Monchija. Navodno, u Rimu vide Kovačića kao idealnog kandidata za vezni red umjesto Danielea De Rossija, čija se karijera bliži kraju.

Real je spreman Kovačića pustiti za 30 miliona eura, što je cifra koju Rimljani mogu bez problema izdvojiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Kovačiću ugovor sa jednim od najvećih klubova u historiji važi do ljeta 2021. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi