Kovalenko junak dana, Argentina bez osmine finala

Svjetsko prvenstvo (U-20)

Kovalenko junak dana, Argentina bez osmine finala

Adnan Beganović

Mlada (U-20) fudbalska reprezentacija Argentine nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva čiji domaćin je Novi Zeland.

Naime, u posljednjem susretu Grupe B Argentina nije uspjela savladati Austriju (0:0), pa je završila na 3. mjestu sa samo osvojena dva boda što joj nije dovoljno za plasman u osminu finala iako će se tamo naći i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa.

U drugom susretu 3. kola Grupe B Gana je s minimalnih 1:0 savladala Panamu, a jedini pogodak na susretu postigao je Boateng u 82. minuti. Ovom pobjedom Gana se sa 1. mjesta plasirala u osminu finala.

U derbiju 3. kola Grupe A Ukrajina je sa ubjedljivih 3:0 savladala Sjedinjene Američke Države, a obje reprezentacije plasirale su se u osminu finala. Sjajnu partiju u u ukrajinskom dresu pružio je Kovalenko, koji je za samo 23 minute postigao tri gola. Treba dodati i da SAD u 59. minuti pri minimalnom vodstvu Ukrajine nisu iskoristile jedanaesterac.

U drugom ssusretu Grupe A domaćin prvenstva, Novi Zeland, sa ubjedljivih 5:1 je savladao Mianmar i po svemu sudeći četiri osvojena boda biće mu dovoljna za plasman u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.