Kozara preokretom do pobjede nad Tekstilcem

Prva liga RS

Kozara preokretom do pobjede nad Tekstilcem

D. Vejo

Fudbaleri Kozare su u drugom kolu play-offa Prve lige Republike Srpske na svom terenu savladali ekipu Tekstilca iz Dervente rezultatom 2:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga dva tima. I jedni i drugi igrali su oprezno tako da se sva igra svodila na sredinu terena. U prvom dijelu nije bilo konkretnih pokušaja koji su vrijedni pomena.

Ipak u drugu dionicu meča bolje otvaraju gosti. Već u 50. minuti meča Tekstilac dolazi u vodstvo. Ali to nije bacilo na noge Gradiščance. Uspjevaju da ostanu staloženi pa tako već  u 63. minuti meča stižu do izjednačenja a strijelac pogotka je Ozren Perić. Crveno-bijelima je izjednačujući gol dao vjetar u leđa pa tako počinju sa velikim presingom. U toku je 74. minut a na scenu stupa Slavoljub Kovljen koji matira nemoćnog golmana Tekstilca i svom timu donosi zlata vrijednu pobjedu.

Mjesta za odmor nema. Treće kolo play-offa Kozara igra već u srijedu kada gostuje ekipi Zvijezde 09 u Etno selu Stanišići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi