Kozlić se vratio u BiH nakon isteka ugovora u Indiji
Zeničanin već ima bogato iskustvo u inostranstvu kao trener u različitim ulogama, te se očekuje da u narednom periodu ostvari novi inostrani angažman

Bivši trener Čelika, Olimpika, Sturma, Dunajske Strede

Kozlić se vratio u BiH nakon isteka ugovora u Indiji

D. Kurbegović

U dalekoj Indiji završeno je nogometno prvenstvo za ovu sezonu. Prvi trener s ovih prostora koji je radio u ovoj zemlji, Admir Kozlić vratio se u BiH  nakon što mu je istekao ugovor i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Ovaj Zeničanin krajem septembra prošle godine raskinuo je ugovor s FK Sarajevo, gdje je bio angažovan kao Team manager, te potpisao ugovor sa FC Chennaiyin do kraja sezone. Za ovaj klub inače nastupao je i bivši igrač Željezničara, stoper Enes Sipović.

Interesantno da je Kozlić u Indiji bio asistent Mađaru s njemačkim pasošem Csaba Laszlu, koji je u sezoni 2016/2017 radio u ekipi Dunajske Strede u kojoj je Kozlić ostavio dubok trag s još jednim njemačkim trenerom Peterom Hyballom, osvajanjem drugog mjesta po prvi put u historiji kluba u sezoni 2018/19. Očito da je svojim radom u Dunajskoj Stredi ostavio dobar utisak, te ga je Csaba Laszlo uvrstio u svoj stručni štab za Indiju.

Kozlić inače posjeduje UEFA A licencu, a pored toga je magistrirao i doktorirao na Univerzitet u Grazu u oblasti videoanalize nogometnih utakmica.

Radio je do sada u različitim ulogama kao videoanalitičar, kondicioni trener i pomoćni trener u Kapfenbergu, Sturmu iz Graca, U21 reprezentaciji Austrije, Olimpiku, Čeliku, Dunajskoj Stredi, te u FK Sarajevu kao Team manager.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi