Kozlić: Uvodimo Pravilnik o platama, fudbaleri će se nagrađivati po učinku

Održana press konferencija u prostorijama FK Sloboda

Kozlić: Uvodimo Pravilnik o platama, fudbaleri će se nagrađivati po učinku

Emir Dindić

U prostorijama FK Sloboda danas je održana press-konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predsjednik UO Slobode Sead Kozlić i potpresjednik kluba Eduard Brandalik. 

U svom prvom zvaničnom obračanju medijima predsjednik Slobode Sead Kozlić, dotakao se problema sa licencom, onoga šta je zatekao u klubu kada je preuzeo funkciju, te potvrdio utakmicu sa Dinamom za veliki ljubilej kluba.

"Nastojaćemo smanjiti turbulencije kojih je u Slobodi, čini se, više nego u drugim klubovima. Prvi put sam u mogućnosti da vam se obratim u ovoj ulozi i da govorim o dešavanjima u Slobodi od dolaska nove uprave. Dva mjeseca rada je iza nas i nova uprava pokušava kolektivno raditi, zajedno radimo na svim temama. To je osnova rada u budućnosti u Slobodi. Najbitnije stvari su bile dobijanje licence što je svake sezone problem. Uspjeli smo bez ikakvih problema dobiti licencu i ja se zahvaljujem N/FS BiH. Cilj nam je da licencu u narednoj sezoni dobijemo bez problema.", rekao je Kozlić te dodao:

"Pokrenuli smo inicijativu zaštite grba. To je poslano u Mostar. Zatekli smo blokiran račun, ali te stvari će biti riješene vrlo brzo. Pripremili smo pravilnik za odnose sa javnošću. Mislim da taj segment ima jako mnogo prostora da se uredi. Uvešćemo Pravilnik o platama, tako da se fudbaleri nagrađuju po učinku. Mislim da je to korektan način da fudbaleri zarade mnogo više, naravno zavisno od rezultata. Pokušavamo dva mjeseca da nađemo kvalitetne sponzore. U tom sponzorskom smislu morate nešto ponuditi. Na viši nivo smo podigli i saradnju sa UG Prijatelji FK Sloboda, a uskoro slijedi i sastanak sa navijačima. Cilj nam je u ovoj godini otvoriti i fan šop. Otvorili smo mogućnost da se i preko lanca Bingo prodaju naši dresovi. Imali smo i sastanak sa predstavnicima igrača... Između 2. i 9. septembra igraće se meč sa Dinamom."

Kozlić je poručio i da će pokušati na proslavu stogodišnjice kluba, kao gosta, dovesti Edina Džeku, a govorio je i o treneru Zlatanu Naliću.

"Zlatan Nalić je naš prvi izbor i razgovarat ćemo sa njim. Radi se o dobrom treneru, iznijet ćemo mu naš plan. Iako se pojavljuju informacije da smo pregovarali sa nekim drugim trenerima to nije tačno", poručio je prvi čovjek Slobode.

Potpredsjednik Eduard Brandalik je analizirao statistiku ekipe u prošloj sezoni:

"Prvi dio sezone odigrano je 11 utakmica, a osvojeno 18 bodova od mogućih 33 – 55 posto, omjer 5-3-3.

Drugi dio sezone 11 mečeva, omjer 3-3-5 od mogućih 33 boda osvojili smo 12 bodova – 36%.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći dio sezone 11 utakmica 11 bodova od 33 boda osvojili 8 bodova – 24%.

Rezime 33 utakmice, omjer pobjeda, remija i poraza 10-8-5, osvojeno 38 bodova od mogućih 99 bodova – 38%."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Trazite trenera i igrace odmah da nam Sloboda ne zavrsi u 1 fed ligi drugovi
6 1
Terminator
Tako to rade pravi stručnjaci.Za 2-3 mjeseca će biti bivši.Sloboda će se boriti za opstanak 100%.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi