Kožulj: Odlazak u Pogon iskorak je u mojoj karijeri
Foto: Pogon Scecin

Nekadašnji fudbaler Širokog za SportSport.ba

Kožulj: Odlazak u Pogon iskorak je u mojoj karijeri · Intervju

Zvonimir Kožulj nedavno je završio transfer iz NK Hajduk Split u poljskog prvoligaša Pogon iz Scecina. Negdašnji veznjak Širokog Brijega za SportSport.ba je progovorio malo o svom najnovijem transferu te se osvrnuo na vrijeme provedeno u hrvatskom velikanu.

Zvone, šta je presudilo da karijeru nastaviš baš u Pogonu? Gledaš li na ovo kao korak naprijed u svojoj karijeri?

"Pogon sam izabrao iz više razloga. Prvi i najvažniji je sigurno poziv trenera gospodina Koste Runjaića koji je od prvog momenta prelaznog roka uložio velike napore i uvjerio upravu Pogona da me dovedu. Drugi je Poljska liga koja posjeduje izuzetan kvalitet, a samim tim je i dobro praćena i mislim da mogu itekako napredovati kao igrač, posebno ako dobijem kontinuitet igara koji nisam imao u Hajduku. Dugo sam vagao, ali u zadnje vrijeme mislim da će ovo biti korak naprijed za mene i moju karijeru u svakom smislu."

Po čemu ćeš najviše pamtiti svoju epizodu u Hajduku?

"U Hajduku ću zauvijek upamtiti veliku pobjedu na Maksimiru, prvi gol koji sam postigao u Vinkovcima kontra Cibalije i nastupe u Europi a posebno na Goodison parku protiv Evertona koji je za mene bio jedno fantastično iskustvo."

Šta misliš koji su razlozi zbog kojih se i nisi baš naigrao u Hajduku?

"Više je faktora koji su utjecali na moj status tj. moje neigranje u Hajduku. Međutim, nisam od onih što traže, a i ne želim tražiti alibije. Prvo uvijek krećem od sebe tako da smatram sebe isključivim krivcem za situaciju u kojoj sam se našao. Iskreno rečeno, malo mi je neshvatljivo bilo na koji način se očekivalo da se nametnem bez određenog kontinuiteta utakmica ali to je iza mene i razmisljam samo o sadašnjosti i budućnosti u novom klubu."

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Novi izazovi su pred tobom. Misliš li da se možeš nametnuti izborniku Prosinečkom?

"Što se tiče reprezentacije mislim da je sada, u ovom trenutkuprerano razmišljati o tome, iako je to uvijek velika želja. Želim prvo da se nametnem treneru na pripremama svog kluba, da se izborim za status prvotimca a onda je, uz malo sreće, sve moguće", rekao je za SportSport.ba Zvonimir Kožulj.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi