Kraj Bayernove serije

Gladbach šokirao bavarsku ekipu

Kraj Bayernove serije

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Monchengladbch priredili su senzaciju pobjedom u današnjoj utakmici protiv Bayerna (3:1).

Gladbach je na domaćem terenu u okviru 15. kola njemačke Bundeslige dočekao aktuelnog prvaka Njemačke ekipu Bayerna. Domaći su priredili velliko iznenađenje i slavili protiv ekipe Pepa Guardiole sa ubjedljivih 3:1.

Domaća ekipa do prednosti je stigla u 54. minuti kada je na asistenciju Raffaela mrežu Bavaraca zatresao Wendt. Samo desetak minuta kasnije Gladbach je udvostručio prednost. Xhaka je sjajno uposlio Stindla koji je savladao golmana protivničke ekipe i povisio na 2:0.

Manuel Neuer je samo dvije minute kasnije i po treći put morao vaditi loptu iz mreže. U 68. minuti na 3:0 povisio je Johnson, a ovaj put asistenciju upisao je Korb. Utješni gol za goste postigao je Ribery u 81. minuti. Njemu je ovo bila prva utakmica nakon devet mjeseci pauze zbog povrede.

I pored poraza Bayern je i dalje ubjedljivo prvi sa 40 bodova, dok je Gladbach treći sa 26 osvojenih bodova.

Ekipa našeg Vedada Ibiševića, Hertha, u Berlinu je bila bolja od Bayer Leverkusena sa 2:1. Domaći su poveli u sedmoj minuti, a gol Leverkusena na asistenciju Ibiševića zatresao je Darida. Od 17. minute gosti su igrali sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Boenisch.

Ipak, i pored igrača manje gosti su u 29. minuti stigli do izjednačenja, a gol je postigao Chicharito. Međutim, pobjedu domaćoj ekipi donio je Brook u 60. minuti.

Hertha je četvrta sa 26 bodova, dok je Leverkusen deveti s pet bodova manje.

Bundesliga, 15. kolo:

Hertha - Leverkusen 2:1

Borussia Monchengladbach - Bayern 3:1

Koln - Augsburg 0:1

HSV - Mainz 1:3

Ingolstadt - Hoffenheim 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Mönchengladbach 1-0 Bayern München - 05.12.2015 HD by funnyvidoes1
Lars Stindl Goal Monchengladbach 2 - 0 Bayern... by funnyno1
Fabian Johnson Goal Monchengladbach 3 - 0... by funnyno1
Franck Ribery First Goal after injury| Borussia... by football-zone
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.