Kraj Đumićeve epizode u Dynamo Dresdenu

Vraća se u Holandiju?

Kraj Đumićeve epizode u Dynamo Dresdenu

Dynamo Dresden tokom ljeta će ostati bez bh. fudbalera Harisa Duljevića i Darija Đumića, pišu mediji u Njemačkoj.

O Duljevićevom (25) odlasku iz ovog drugoligaša šuška se unazad nekoliko sedmica. Sjajnim igrama u Njemačkoj, ali i u dresu reprezentacije BiH, ovaj nekadašnji fudbaler Sarajeva je zapao za oko brojnim klubova i šanse da ga Dynamo zadrži su minimalne.

I dok je Duljevićev odlazak i dalje pod upitnikom, jer prijelazni rok još nije ni počeo, s druge strane je definitivno da će Dynamo u narednu sezonu ući bez Đumića koji se u prethodnih godinu dana vodio kao posuđen igrač Utrechta.

Većim dijelom sezone Đumić je bio standardan Dynama, u nekoliko navrata je uvršten i u najbolji tim kola, međutim kako klub iz Dresdena s Utrechtom nije postigao dogovor oko otkupa ugovora, jasno je da mu slijedi povratak u Holandiju.

Potvrdio je to i Dynamo Dresden na svojoj zvaničnoj stranici, navodeći, između ostalog, kako osim Đumića klub napuštaju još Aosman, Benatelli, Berko, Hauptmann i Schubert.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Đumić će se od Dynamovih navijača oprostiti sutra kada je na rasporedu utakmica posljednjeg kola protiv Paderborna. 

Vrijedi podsjetiti da je Đumić za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića bio i "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine. U dresu sa državnim grbom je odigrao pet utakmica i postigao jedan gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi