Kraj jedne generacije: Sedmorica se opraštaju?

Argentinci će bez njih morati dalje

Kraj jedne generacije: Sedmorica se opraštaju?

Edmir Škorić

Argentina bi mogla da ostane bez plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva, a to bi bilo razvno katastrofi.

Nakon što su remizirali s Islandom (1:1) u 1. kolu, u drugom su deklasirani od Hrvatske (3:0) i protiv Nigerije mora pobijediti, ali i gledati prema meču Hrvatska - Island.

Kompletna Argentina osudila je Jorgea Sampaolija, a u budućnosti bi ova južnoamerička selekcija mogla da ostane bez nekoliko glavnih igrača.

Sedam Argentinaca će, nakon završetka, završiti reprezentativnu karijeru. Među onima koji će se penzionisati su Rojo, Banega, Aguero, Di Maria, Mascherano, te vjerovatno Higuain i Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ne treba ni napominjati koliko su ovi igrači bitni Argentini, posebno Messi, ali po svemu sudeću ovo je zadnja prilika jedne generacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi