Nakon godina propadanja, fudbal se vraća na kultnu Kantridu

Rijeka ostaje na Rujevici, ali...

Nakon godina propadanja, fudbal se vraća na kultnu Kantridu

Riječka Kantrida važi za jedan od najlegendarnijih stadiona na ovim prostorima, koji je našao svoje mjesto u mnogobrojnim izborima za najinteresantnije stadione Evrope koje su pravili inostrani mediji.

Sa jedne strane stijene, a sa druge more - "ubio" se za razglednice, ali je godinama propadao. Otkako je Rijeka preselila na novoizgrađenu i moderniju Rujevicu 2015. godine, Kantrida je pala u zaborav, stajala je prazna i tamo se nije igrao fudbal.

U jednom momentu, Kantrida je bila toliko zapuštena da je prestala da liči na stadion, ali je vraćena u normalu i uskoro će na njoj biti odigran prijateljski meč Rijeke i Maribora (8. septembar). To će biti prva utakmica Rijeke na kultnom stadionu nakon pune tri godine.

Ali, ove sezone će se na Kantridi igrati i ligaški fudbal. Neće to biti Rijeka, ali hoće Opatija koja je prijavila ovaj stadion kao domaći za svoje utakmice Treće HNL - Zapad.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mi ćemo otvoriti jednu tribinu osim ako zanimanje ne bude veliko. Poziv svim navijačima, ljubiteljima fudbala i Armadi. Nećemo nastupiti u crno bijelim već bijelim dresovima, pa neka se Armada osjeća kao kod kuće. Neka svi dođu uživati u dobrom fudbalu i atmosferi. Ako je na Krimeju prošle subote bilo 700, onda očekujem barem 1000 gledalaca na Kantridi“, rekao je Zoran Bogolin, trener Opatije za Novi list.

Inače, stadion Opatije nije dobio licencu za igranje treće, ali ni četvrte lige.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pa koji je ovo k?! Ja svo vrijeme cekam da vidim novi stadion, kad ono nista?! Ccc presli na rujevicu da bi napravili novu kantridu ccc aman aman
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi