Kraj sezone za Arsenalovog napadača
EPA

Podvrgnut operaciji koljena

Kraj sezone za Arsenalovog napadača

Mladi fudbaler Arsenala Gabriel Martinelli do kraja sezone će biti van stroja, potvrđeno je s Emiratesa.

U ovoj sezoni brazilski internacionalac je nastupio na 14 ligaških utakmica, a zbog povrede koljena koju je zadobio proteklih dana do kraja sezone neće moći biti na raspolaganju Mikelu Arteti.

Potvrdio je to i Arsenal na svojoj zvaničnoj stranici.

"U pitanju je povreda lijevog koljena. Martinelli je podvrgnut uspješnoj artroskopskoj operaciji kako bi se popravilo oštećenje u hrskavici. Do kraja sezone neće biti na raspolaganju", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Martinellija je ovo prva sezona u Arsenalu i predstavio se u prilično dobrom svjetlu. Otkako je stigao iz brazilskog Ituana postigao je deset pogodaka i drugi je strijelac tima nakon Gabonca Aubameyanga.

Zbog povrede ranije je sezonu završio i Pablo Mari.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi