Kraj za finalistu iz prošle sezone, Milan minimalan
Foto: EPA

Evropska liga

Kraj za finalistu iz prošle sezone, Milan minimalan

M. Šljivak
Teme:

Finalista Evropske lige iz prošle sezone, holandski velikan Ajax, neće učestvovati u ovosezonskom izdanju ovog takmičenja.

Bolji od velikana iz Amsterdama bio je najveći norveški klub Rosenborg. Tim iz Trondheima je večeras slavio s 3:2 i s ukupnih 4:2 ide dalje.

Domaći su poveli u 26. minuti preko Nicklasa Bendtnera, ali je Ajax preko Younesa i Schonea za dvije minute (60. i 61.) došao do preokreta i vodstva od 2:1.

Taj rezultat je vodio goste dalje, ali se s tim nije slagao rezervista Adegbenro. On je ušao u 68. minuti i do kraja je postigao dva gola za pobjedu Rosenborga od 3:2 i prolaz dalje.

Milan je gostovao u Makedoniji kod Škendije i upisao je minimalnu pobjedu (0:1). Jedini gol na meču postigao je mladi napadač Cutrone u 13. minuti meča.

Lagan posao je obavio i Marseille. Golovima Germaina (dva) i Thauvina pobijedli su Domžale s 3:0 i zasluženo idu dalje.

Dalje su također prošli Athletic Bilbao i Sporting Braga.

Evropska liga:

Athletic - Panathinaikos 1:0 (3:2)

Braga - Hafnafjordur 3:2 (2:1)

Marseille - Domžale 3:0 (1:1)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rosenborg - Ajax 3:2 (1:0)

Škendija - Milan 0:1 (0:6)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi