Kraj za Gonzala Higuaina
Foto - EPA

Raskida ugovor sa Juventusom

Kraj za Gonzala Higuaina

M. Šljivak

Argentinski napadač Gonzalo Higuain raskinut će ugovor sa Juventusom odmah po završetku sezone.

Iskusni 32-godišnji napadač ima još godinu dana ugovora sa torinskim timom, ali prema informacijama Gazzette dello Sport, već je dogovoren raskid saradnje po završetku sezone u Ligi prvaka.

Higuain bi nakon dugogodišnjeg boravka u Evropi karijeru trebao nastaviti van Starog kontinenta. Povezuje se sa odlaskom u MLS, ali i se povratkom u River Plate.

Argentinac je prethodne četiri godine bio pod ugovorom sa Juventusom. Odigrao je 147 utakmica i postigao je 66 golova, a jednu sezonu je proveo na posudbama u Chelseaju i Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Stare dame nastupao je za Napoli, Real Madrid i River Plate.

Jedan od posljednjih mečeva Higuain bi mogao igrati večeras protiv Lyona. Mozzart vam nudi mogućnost klađenja, a OVDJE OSTAVITE opkladu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.