Krajina oslabljena pred derbi u Vitezu

Cazinjani ipak optimistični

Krajina oslabljena pred derbi u Vitezu

Samir Mlaćo

Nogometaši Krajina iz Cazine sutra će u derbi susretu 8.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad u goste FK Vitez. 

Cazinjani nakon sedam odigranih kola imaju 14 bodova i zauzimaju četvrto mjesto na tabeli. U prošlom kolu su savladali Bratstvo iz Bosanske Krupe sa 2:1, a nadaju se i bodovima iz Viteza.

"Što se  tiče gostovanja Vitezu mi znamo gdje idemo i kakvoj ekipi idemo. To je jedna od najboljih ekipa ligi u sa nekoliko igrača koji mogu bez problema igrati veći rang od ovog sada. Igraju napadački nogomet i veoma su efikasni, a utakmice između Viteza i Krajine uvijek budu dosta dobre tako očekujem i ovaj put. Što se tiče atmosfere u ekipi ona je dosta dobra, a malo nas remete povrede Palića, Nuhića, Balića i Kapetanovića. Kako stvari stoje oni najvjerovatnije neće moći igrati te će njihova mjesta zauzeti naši najbolji juniori koje smo prebacili u prvi tim. Ulogu favorita ipak ima ekipa Viteza dok ćemo mi pokušati da se pokažemo u najboljem izdanju", kaže za SportSport.ba trener Krajine Muhamed Berberović.

Iako imaju poprilično mladu ekipu, u Cazinu ne bježe od toga da su jedan od favorita za prvo mjesto.

"Ovo je jedna mlada ekipa kojoj fali iskustva, ali mi ćemo se truditi, raditi puno na treninzima jer rad na kraju mora biti nagrađen. Mi smo prošle sezone bili pošteni prema sebi, prema treningu i izvršavanju obaveza  i to nam se vratilo osvajanjem prvog mjesta u grupi Zapad, te ujednom plasmanom  u kvalifikacije o kojima je besmisleno više išta govoriti. Mi nismo bili ti koji su “određeni“ za plasman u viši rang i to je to. Otišla je ekipa Sloge Simin Han kako je otišla, a sve što ću reći jeste to da ja nikad ne bih htio proći na takav način i to je to. Ovo je nova sezona, nova ekipa i mi se tako i ponašamo. Nemamo pritisak prvog mjesta, ali ako nam se ukaže prilika mi ćemo je znati iskoristiti", dodao je Berberović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Meč između FK Vitez i FK Krajina igra se sutra na Gradskom stadionu u Vitezu sa početkom u 15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi