Kraljevi odštetne klauzule: Coutinho tek na 10. mjestu

Ronaldo i Benzema na vrhu

Kraljevi odštetne klauzule: Coutinho tek na 10. mjestu

Edmir Škorić

Mnoge zvijezde u evropskom nogomet imaju odštetne klauzule u ugovorima, a najveća je u ugovoru Cristiana Ronalda.

Klubovi žele da se osiguraju i da ne izgube lako svoje ključne igrače, pa postavljaju ponekad za druge neprihvatljivo visoke klauzule. Pojedinci su skoro došli do milijarde.

Cristiano Ronaldo je na broju jedan sa odštetnom klauzulom od 886 miliona funti, a isti iznos postavljen je i ugovor Karima Benzeme. Dakle, ko želi jednog od njih dvojice može bez nagodbe s Realom dobiti za navedeni iznos.

Treći na listi igrača s najvećim odštetama je Lionel Messi, čija je klauzula 626 miliona, a onda slijedi Isco (Real Madrid) sa 620, pa Marco Asensio sa također 620 miliona funti.

Gareth Bale ima 443 miliona funti odštetnu klauzulu, baš kao i njegovi saigrači Luka Modrić, Toni Kroos i Dani Ceballos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Philippe Coutinho koji je za 355 miliona funti prešao iz Liverpoola u Barcelonu zauzima tek 10. mjesto i njegova klauzula iznosi 355 miliona funti.

Mogli bismo reći da su ovi momci 'zaštićena vrsta', mada je jasno da nema kluba koji će za njih platiti iznos koji je naveden u ugovoru kao odštetna klauzula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi