Pirlo: Ako Van Dijk vrijedi 80 miliona eura, onda je Coutinhova cijena poštena

Legendarni Italijan prokomentarisao "transfer zime"

Pirlo: Ako Van Dijk vrijedi 80 miliona eura, onda je Coutinhova cijena poštena

Nekadašnji fudbaler Milana i Juventusa, legendarni Andrea Pirlo, smatra da je vrijednost transfera Philippea Coutinha sasvim opravdana, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je Liverpool platio Virgila van Dijka.

Philippe Coutinho je konačno prešao iz Liverpoola u Barcelonu i to za 160 miliona eura, a ako pitate Pirla ta cijena je sasvim realna s obzirom da su Redsi za Virgila van Dijka izdvojili oko 80 miliona eura.

"Jeste da su danas cijene igrača astronomske, ali Coutinhova cijena je opravdana kada se uporedi sa drugim transferima", istakao je Pirlo za italijanski Sky Sport, pa kratko poručio:

"Ako Virgil van Dijk vrijedi 80 miliona, onda Coutinho vrijedi duplo. Jedino je tako pošteno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho je nakon mnogo špekulacija konačno ostvario svoj san, te će karijeru nastaviti u Barceloni, a "stanovnik" Nou Campa bi trebao ostati narednih pet i pol godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi