Kraljevski orden za Vincenta Tana
Vlasnik Kortrijka je jako cijenjen u Belgiji, pa je tako dobio i orden, a on je po primanju istog pozvao Malezijce da nastave ulagati u Belgiju

Cijenjen u Belgiji

Kraljevski orden za Vincenta Tana

Edmir Škorić

Malezijski bogataš Vincent Tan dobio je orden kralja Leopolda II.

Tan je jako cijenjen u Belgiji, pa je tako dobio kraljevski orden kao priznanje za dugoročna i velika ulaganja u toj državi.

Podsjećamo, Tan je vlasnik belgijskog prvoligaša KV Kortrijka, a ovaj orden dodjeljuje se belgijskim državljanima ili istaknutim stranim osobama koje prave važan doprinos u razvoju belgijske države ili njenog društva.

Belgijski veleposlanik u Maleziji Pascal Gregoire predstavio je nagradu na posebnoj svečanosti koja je održana jučer.

Gregoire je kazao kako Malezija i Belgija uživaju povijesni trgovinski odnos.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Tan je po primanju nagrade poticao malezijske poduzetnike da traže mogućnosti i zajedničke projekte u Belgiji.

"To je zato što je Belgija zemlja s političkom stabilnošću i velikom gospodarstvom. Također ima prednost što je višejezična i multikulturalna, poput Malezije", rekao je Tan.

Top Komentari

Nera
Vincent Tan jel ti mama Lisa Ann
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi