Šta će reći Vincent Tan? Trener "kladioničarskim zagonetkama" o opstanku
Warnock je uveo Cardiff u Premier ligi, ali sada nije siguran u opstanak u društvu najboljih.

Ni Warnock više nije siguran

Šta će reći Vincent Tan? Trener "kladioničarskim zagonetkama" o opstanku

Cardiff je prošle sezone stigao do toliko željene promocije u Premier ligu, ali ekipi koju sa klupe predvodi iskusni Neil Warnock ne ide najbolje u elitnom rangu.

Ekipa Cardiffa je nakon osam kola posljednja na tabeli sa samo dva boda na svom kontu (kao i pretposljednji Newcastle), te užasnom gol razlikom 4:17.

Jasno je da je Cardiff trenutno prvi favorit za ispadanje i povratak u Championship, a iako gaji nešto optimizma ni trener Warnock ne smije tvrditi da njegova ekipa može osigurati opstanak.

"Da li bih se kladio na opstanak u Premier ligi? Ne, ne bih, da sam osoba koja se kladio. Stavio bih novac drugih ljudi, ali svoj ne... Ali ni prošle godine ne bih stavio ni novčića na naš plasman u Premier ligu... Svima koji bi se kladili bih rekao da zadrže novac u džepu i ne budu glupi", poručio je Warnock, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali neki ljudi su ipak zaradili novac. Neko bi i ove godine mogao osvojiti puno novca".

Jasno je da ni Warnock nije siguran u opstanak, a zanimljivo je vidjeti i koliko će se zadržati na klupi Cardiffa ukoliko se ovakvi rezultati nastave. Poznato je da je vlasnik Cardiffa Vincent Tan, malezijski biznismen koji je većinski vlasnik i lidera na tabeli Premijer lige BiH, FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi