Krasić i danas pamti Rahimićeve riječi i savjete: "Eh, da nije bilo njega..."

Igrali su zajedno u CSKA

Krasić i danas pamti Rahimićeve riječi i savjete: "Eh, da nije bilo njega..."

Elvir Rahimić jedan je od rijetkih fudbalera za koje su svi, ama baš svi, imali samo riječi hvale. Bivši vezista CSKA nikada nije bio učesnik ni najmanje afere, svoje je govorio isključivo na terenu, njegov fantastičan pregled igre i savršenstvo odigravanja lopte 'iz prve' pamti se i danas, a među onima koji su u njemu vidjeli uzora je i Miloš Krasić.

"General" je sa Krasićem godinama igrao zajedno u moskovskom CSKA, a uz igračke kvalitete, na srbijanskog fudbalera je ostavio utisak i ponašanjem van terena.

"Jedan od najboljih zadnjih veznih sa kojima sam igrao tokom karijere. Miran, staložen, uvijek sa dva-tri rješenja u fazi napada. Neprikosnoven u defanzivi, sa lakoćom je oduzimao lopte, nešto slično kao Luka Milivojević u Crystal Palaceu. Stalno je govorio Gazajevu ’šefe, neka Krasa slobodno ide naprijed, ja ću da čistim pozadi i trčim za njega’. Izuzetno inteligentan igrač", izjavio je Krasić za Mondo i dodao:

"Van terena duša od čovjeka, na svako moje pitanje imao je neki svoj specifičan odgovor prepun iskustva i mudrosti. Zahvaljujući njegovim savjetima, izbjegao sam neke nezgodne situacije u trenucima kada je moj temperament dolazio do izražaja".

Rahimić je, podsjetimo, za CSKA igrao od 2001. do 2014. godine. Sa klubom iz glavnog ruskog grada osvojio je pet naslova (2003., 2005., 2006., 2013. i 2014. godine), sedam kupova (2002., 2005., 2006., 2008., 2009., 2011., i 2013.), četiri superkupa (2004.,2006., 2007., i 2009.), a 2005. godine kao jedan od ključnih igrača CSKA dotakao je vrh u tadašnjem Kupu UEFA.

Top Komentari

adis_D11
Ima generala ali jedan je rahima!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi