Član stručnog štaba reprezentacije

Rahimić: Nema slabiji ili jači, pristupamo isto i Armeniji i Grčkoj

Nakon Roberta Prosinečkog i Gordana Ciprića, današnjoj konferenciji za medije ispred stručnog štaba nazočio je Elvir Rahimić. 

Najprije se osvrnuo na igrački kadar.

"Sarić definitivno neće biti u konkurenciji za prvi meč s Armenijom, dok je Kolašinac neizvjestan još. Nadamo se da će biti spreman za prvu, a ako ne, onda ćemo ga imati na raspolaganju za Grčku", kazao je Rahimić prisutnim novinarima, pa prokomentarisao kišovito vrijeme u Sarajevu.

"Sigurno da kvari planove. Jučer je teren bio natopljen, ali igrači su profesionalci, niko se nije žalio na teren i to je jako dobro."

S obzirom da Armenija i Grčka nisu istog kvaliteta, novinare je zanimalo i hoće li biti promjena u sastavu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kako ja mislim i kako misli stručni štab, tu nema kalkulacija. Sve reprezentacije su jake. I u subotu i u utorak nas čekaju teške utakmice i svaka utakmica nam donosi tri boda. Igrači imaju informacije o protivnicima i spremni smo da posao odradimo na najbolji mogući način."

Zmajevi, podsjetimo, kvalifikacije otvaraju utakmicom protiv Armenije koja se igra 23. marta, a tri dana kasnije na rasporedu je duel sa Grčkom koji se igra na Bilinom polju u Zenici. 

Top Komentari

ArminA
Generale ,tebi hvala !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi