Kratka tradicija kaže: Željezničar bi trebao slaviti na Tušnju

Naravno, tradicija ne mora značiti ništa

Kratka tradicija kaže: Željezničar bi trebao slaviti na Tušnju

Danas su na rasporedu tri utakmice 11. kola Premijer lige BiH, a najzanimljivija od njih svakako je ona koja će se odigrati na Tušnju.

Naime, drugoplasirana ekipa na premijerligaškoj tabeli, Tuzla City, će ugostiti lidera, FK Željezničar.

Željezničar je u sjajnoj formi, puno je veće ime u bh. fudbalu, pa je favorit iako je gost.

Tako barem kažu kladionice: Kladionica MOZZART na pobjedu Željezničara nudi kvotu 2.30, a na trijumf Tuzla Cityja 3.15.

Međutim, i ako se gleda kratka tradicija u duelima Tuzla Cityja i Željezničara, ona je na strani Plavih sa Grbavice. Barem danas.

Naime, Tuzla City i Željezničar su do sada odigrali tri međusobna duela, a sva tri puta su slavili gosti.

Svi dosadašnji dueli pomenutih rivala odigrani su prošle sezone pošto je to bila prva sezona Tuzla Cityja u elitnom rangu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi duel je odigran u augustu prošle godine, a Željezničar je kao gost slavio sa 0:2. Drugi duel je odigran tri mjeseca kasnije, a tadaje Tuzla City slavio na Grbavici sa 2:3.

Zadnji duel ovih rivala je odigran u maju ove godine i ponovo su slavili gosti. Meč na Tušnju u svoju korist je riješio Željezničar rezultatom 0:3.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi
Ako bude Sivac u sastavu onda ce slavit
23 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi