Krbanjević: Ne mogu vjerovati kako smo pokvaren narod, Grbić je  smišljeno poslan da nas pokrade!
Krbanjević ulaže veliki novac u klub, koji je za kratko vrijeme došao do drugog po rangu takmičenja u BiH i na tome ne misli stati.

Predsjednik Sloge Gornje Crnjelovo za SportSport.ba

Krbanjević: Ne mogu vjerovati kako smo pokvaren narod, Grbić je smišljeno poslan da nas pokrade!

D. Kurbegović

Ne stišava se bura oko derbi utakmice 19. kola 1.lige RS u kojem su Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Borac iz Banja Luke podijelili bodove, bilo je 0:0, a ovim rezultatom svakako mogu biti zadovoljniji gosti, koji su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na Slogu.

Nakon utakmice u redovima domaće ekipe ogorčeni su suđenjem Zorana Grbića, kojeg su optužili da je direktno oštetio Slogu u nekoliko navrata, te time uticao na konačni rezultat.

Kontaktirali smo i predsjednika Sloge iz Gornjeg Crnjelova, Zlatka Krbanjevića, koji je dolaskom na čelo ovog kluba napravio velike stvari, te klub od najnižeg ranga doveo u 1.ligu RS-a, te ima ambicije da igra i Premijer ligu.

Krbanjević je za SportSport.ba govorio o utakmici protiv Borca, suđenju Zorana Grbića, te ekipi Sloge, koja pravi velike stvari u bh. nogometu.

"Ne mogu vjerovati kakav smo mi narod, ovo je nečuveno šta se sve dešava na ovim prostorima, društvo je postalo totalno pokvareno. Nije ni čudo što mladi odlaze, ode nam sva pamet iz države, totalno sam razočaran. Ovdje se uče djeca prevarama, a ovo što je uradio Zoran Grbić nama protiv Borca je da čovjek sjedne i plaće“, ističe Krbanjević.

Sloga se žalila na dva nedosuđena jedanaesterca, te jedan poništen pogodak

"Imamo velike primjedbe na suđenje Grbića, uložili smo i žalbu, ne znam šta će na kraju biti. Mi poštujemo Borac, oni kao klub s tradicijom i trebaju igrati u Premijer ligi, ali sigurno ne preko tuđih leđa. Apelujem na savez da stane u kraj ovoj sudijskoj lakrdiji, Grbića su namjerno i smišljeno delegirali da nam ovo uradi, ne znam po čemu on kotirao kao jedan od boljih sudija u Premijer ligi, bolje da nam je sudio neki sudija što sudi ovaj rang takmičenja, nego kao neki sudija iz najvišeg ranga. Ono što je radio jeste uvreda za onu publiku što je došla pogledati utakmicu, nije ni čudo što su nam stadioni u BiH sve prazniji, ko će gledati te lakrdije i krađe više“, razočaran je prvi čovjek Sloge.

NS RS-a, ali i N/FSBiH trebaju stati u kraj ovim stvarima

"Mora se ovo iskorijeniti, svi su uvezani od sudija, do delegata, kontrolora, prošlo kolo protiv Kozare su nam isključili oba beka, sve je to bilo smišljeno kako bi nas oslabili pred derbi s Borcem. Mi jesmo možda mali klub, ali mi želimo uraditi reformu našeg nogometa, moramo napraviti nešto za bolje sutra nas i naše djece jer ovo sve ode u neku stvar“, kaže Krbanjević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zadovoljan je igrom protiv Borca, kojeg su nadigrali na terenu

"Mi smo bili bolja ekipa, pokazali smo to i vidjeli su navijači što su došli na stadion. Nećemo se predati, Borac ima prednost, mi njih respektujemo, oni su veliki klub, ali ono što su pokazali protiv nas nije baš za ozbiljne priče u Premijer ligi. Mi nastavljamo igrati i raditi kako smo i dosad, neće nas ništa spriječiti da se nadamo i vjerujemo. Mi želimo na častan, moralan i sportski način pobjeđivati“, kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba predsjednik Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Top Komentari

Metropoljac
Ova utakmica je potvrda da je Grbić sudija koji odrađuje stvari. Prvo je namjestio sa crvenim kartonom da Mladost izgubi od Željezničara, a sad presuđuje Slogi
2 0
Chupy
Sve si upravu drug!! Ovo je dno dna. Ali ne znam zasto navijaci ne uzmu stvar u svoje ruke. 2-3 sudija polomit pred njihovim kucama, 4-5-6 itd itd bi se zapitao da li da se upusti u avanturu kakvu!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti