S vanredne konferencije za novinare

Podnio ostavku i progovorio o svemu

Krčmarević: Misimović je bio u šoku, ali ja sam odlučio da odem

Slobodan Krčmarević obratio se medijima povodom ostavke koju je podnio na mjesto šefa stručnog štaba Željezničara na vanrednoj press konferenciji.

"Neko mora da preuzme odgovornost za poraz. Našli smo se u raskoraku i zato sam se odlučio na ovaj korak. Znamo da je jaka liga, ali nismo još dobili neka pojačanja koja smo trebali", započeo je svoje obraćanje javnosti Krčmarević, te nastavio:

"Želim izraziti poštovanje prema predsjedniku i navijačima, na čemu sam gajio optimizam. Željo je veliki klub i moj je stav da mora ići na pobjedu protiv svakoga na Grbavici, makar dolazio Real Madrid. Možda će ovaj moj čin izgledati kukavički, ali bi s moje strane bilo nepošteno da gajimo neke iluzije".

O glasinama da je bilo sukoba u ekipi nakon poraza od Čelika.

"Nije bilo verbalnog niti bilo kakvog duela u tunelu poslije Čelika. Nije bilo nikakvih obračuna ni u svlačionici, bila je neka kanta koju sam ja šutirao i to je to. Sa igračima nije bilo nikakvih problema. Od dolaska na Grbavicu, loše sam prihvaćen od nekih medija, taj neki sport ba (SportSport.ba, op.a). Neki su odmah posumnjali u moje riječi da sam u Sarajevu služio vojni rok. Pojavljivale su se neke informacije koje nisu bile tačne".

O pojačanjima.

"Čurjurića sam ja lično odobrio, Bakrača sam također znao. Trener treba da se ponaša u skladu sa budžetom, a moja je greška što nisam ranije reagovao kada sam vidio da nam treba još pojačanja. Nedopustivo je da izgubimo od Čelika i nisam želio tražiti alibi ni opravdanja. Ipak mislim da Željo ima kvalitetan tim, takav da je morao pobijediti Čelik. Baš zbog toga što se to nije desilo, odlučio sam preuzeti odgovornost. Apollon ne bih komentarisao, to je jaka ekipa, ali Čelik se morao pobijediti"

O problemima sa fudbalerima.

"Imao sam problem sa Zecom na pripremama, to svi znaju. Ali nije to bio nikakav veliki problem, samo sam ga odstranio sa treninga. Inače sam sa momcima imao korektan odnos. Željo je veliki klub i mora biti kvalitetniji, a Željina djeca su najsvjetliji dio kluba. Bio bih najsretniji da mogu njih da 'guram', ali Željo mora pobjeđivati".

"Rezultat je važan, ja sam rotirao te igrače. Predsjednik nije htio da prihvati moj otkaz, insistirao je da ostanem ali nisam htio. Želio sam da stanem iza svojih ubjeđenja i da preuzmem odgovornost. Misimović je bio u šoku kada sam mu rekao za ostavku, nije upotrijebio izraz da sam ga izdao ali kao da se tako osjećao. Ipak, ne želim da budem teret i odlučio sam da je najbolje ovako".

Hoće li tražiti otpremninu?

"Ne, samo ono što sam zaradio. Imam po ugovoru neka prava na još, ali ne bih imao obraza to da tražim. Na kraju mi je najviše žao publike i te utakmice sa Apollonom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Krčmarević poželio sreću svom nasljedniku Odoviću, koji će sutra putovati na Kipar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Sto vam covjek spusti: taj neki sport.ba (SportSport.ba, op.a). Sportsport ba je sprdnja od portala.
63 16
Chupy
Nema tu igre care moj. Odgovornost za to je od svih vas. Trenera, igraca, uprave. Zeljo na terenu izgleda kao grupa momaka koja je se sastala i rekla haj'mo malo igrat lopte. U tri utakmice, Narve, Apolona i Celika ne odigrati 2 ljudske akcije, to nema veze sa fudbalom, nikakve.
48 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti