Krčmarević: Samo Zvezda i Rijeka imaju ovakav teren
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

Trener Željezničara pred utakmicu sa Narvom

Krčmarević: Samo Zvezda i Rijeka imaju ovakav teren

Željezničar će sutra na Grbavici odigrati revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv estonske Narve Trans, protiv koje je u prvom duelu u Tallinnu slaviosa 2:0.

Plavi su u ulozi velikog favorita, a trener Slobodan Krčmarević je pred utakmicu poručio da ipak neće biti opuštanja.

"Prvo bih pozdravio naše goste i zahvalio im se na gostoprimstvu u Estoniji. Što se tiče utakmice, nama mali problem predstavlja to što nismo u pravom takmičarskom ritmu, fali nam nekoliko utakmica ali ovaj meč će nam dobro poslužiti za to. Moramo odigrati ozbiljno i zabilježiti dobar rezultat, te ne dozvoliti iznenađenje a znamo da se ona dešavaju u fudbalu. Nećemo biti lažno skromni, kvalitetniji smo od Narve Trans koja trenutno ima samo jednu prednost u odnosu na nas a to je uigranost".

"Još uvijek ne mogu donijeti procjenu kakvi smo sada u odnosu na moja očekivanja. Ne mogu reći da sam nezadovoljan prvom utakmicom, ali moramo biti bolji. Mislim da idemo dobrim putem, očekujem strpljenje i navijača i ljudi u klubu, a stvari će doći na svoje".

Krčmarević je istakao zadovoljstvo što će njegov tim ubuduće igrati na novom terenu stadiona Grbavica, koji će sutra imati svoju premijeru.

"Imat ćemo fantastičan ambijent, a ovaj teren je jedan od najboljih ne samo u BiH, već na Balkanu. Mislim da samo Rijeka i Zvezda imaju ovakav teren. Igrači će imati fantastične uslove na Grbavici, to je sigurno".

Trener Željezničara je zadovoljan nastupom novajlija u Estoniji, a raduje ga i dolazak stopera Rodina.

"U mojoj viziji, bekovi moraju biti ofanzivni i mislim da su Stevanović i Pavić odigrali dobro u Estoniji. Također, Arežina i Ćurjurić su odigrali dobro. Mislim da ćemo dosta dobiti i sa dovođenjem Rodina, fino se pokazao na prvom treninzima. On će mi dati i opciju B, proširiti konkurenciju ali i omogućiti da možda probam formaciju 3-5-2 koju preferiram".

Utakmicu jedva čeka i kapiten Željezničara Vedran Kjosevski.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Jedva čekamo da izađemo na novi teren našeg stadiona. Favoriti smo, ne bježimo od toga. Dobro smo se spremili i želimo proći u drugi krug".

Utakmica Željezničara i Narve Trans igra se sutra (srijeda) s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijaš 1988
Aaaaaaa a pedera bolan bolan Bilino Polje 100% bolje. Sto posto
4 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi