Ramsey danas nije izdržao i u suzama se oprostio od navijača Arsenala
Ramsey je proveo 11 godina u Arsenalu

Velšanin odlazi u Juventus kao slobodan igrač

Ramsey danas nije izdržao i u suzama se oprostio od navijača Arsenala

S. Pašalić

Aaron Ramsey nije danas izdržao i završio je u suzama na svom posljednjem pojavljivanju na Emiratesu.

Arsenal je igrao svoju posljednju utakmicu ove sezone na svom stadionu protiv Brightona i odigrao je samo 1:1, ali je sva pažnja nakon utakmice bila usmjerena na 28-godišnjeg Velšanina.

Topnici su odali priznanje Ramseyu koji odlazi u Juventus, a on je već podijelio dirljivu poruku s navijačima Arsenala nakon što je odigrao posljednju utakmicu za klub.

"Jako sam tužan što je utakmica protiv Napolija bila moja posljednja u dresu Arsenala. Nažalost povreda će me udaljiti sa terena do kraja sezone. Razočaran sam jer neću moći igrati do kraja i dati sve od sebe za klub dok sam igrača Arsenala"

"Nažalost nemam uticaja na to, ali se želim zahvaliti navijačima Arsenala na podršci. Bilo je ovo sjajno putovanje i mnogo toga se desilo u proteklih 11 godina"

"Došao sam kao klinac, a odlazim kao oženjen čovjek, otac troje djece, pun ponosa i prelijepih uspomena. Biti će ovo jako emotivan vikend, jer je to posljednja domaća utakmica"

"Radujem se što ću vas sve vidjeti i zahvaliti vam se još jednom od srca za sve", napisao je Ramsey nakon što je zaradio povredu u utakmici protiv Napolija u Evropa ligi.

Velšanin je proveo 11 godina u klubu i odigrao ukupno 369 utakmica u dresu Arsenala i postigao je 64 gola, a danas su ga emocije potpuno savladale.

Ramsey u redove višestrukog prvaka Italije i Evrope dolazi kao slobodan nogometaš jer mu aktuelni ugovor sa Arsenalom ističe na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Sa klupe Arsenala na tribine Juventusa.
4 0
SeoRusilac
Jos jedna greska uprave Arsenala. Pustaju besplatno vrlo korisnog igraca. Covjek pristao na novi ugovor a kasnije ga Arsenal povukao. Bolje bi bilo da su prodali Ozila koji je nevidljiv na terenu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi