Kreće nova saga: Donnarumma će ipak napustiti Milan?
Foto: EPA

Od ljeta u PSG-u

Kreće nova saga: Donnarumma će ipak napustiti Milan?

M. Šljivak

Mladi golman Gianluigi Donnarumma (18) ponovo se povezuje sa odlaskom iz ekipe Milana.

Reprezentativac Italije je proteklih mjeseci bio u nemilosti navijača Rossonera. Oni su uvjereni kako je 18-godišnjem čuvaru mreže novac najbitniji i jasno su mu poručili da slobodno može pakovati kofere, iako je tokom ljeta nakon duge sage produžio ugovor sa klubom.

Međutim, italijanski mediji donijeli su jutros informaciju kako će Donnarumma na kraju sezone ipak napustiti Milan. Tuttosport tvrdi da će mladi golman od narednog ljeta postati novi član francuskog PSG-a, koji bi sa italijanskim golmanom pokrio kritičnu poziciju.

Navodno su Rossoneri svjesni da će izgubiti Donnarummu i odlučili su da angažuju iskusnog Španca Pepea Reinu (35). On bi trebao preuzeti ulogu prvog golmana, a Gigi će put Pariza gdje bi trebao obući dres PSG-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Donnarumma je sa 16 godina stao na gol Milana. Od tog trenutka je nezamjeniva jedinica ekipe sa San Sira, ali sukob sa navijačima i loši odnosi sa upravom kluba bi na kraju mogli dovesti do njegovog odlaska.

Ugovor sa Rossonerima ovog čuvara mreže veže do ljeta 2021. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi