Krenulo je spektakularno na San Siru, a završilo skromnije od očekivanog
Foto - EPA

Remi Milana i Atalante

Krenulo je spektakularno na San Siru, a završilo skromnije od očekivanog

M. Šljivak

Milan i Atalanta remizirali su (1:1) u susretu 36. kola italijanske Serije A.

Oba tima igraju zaista fenomenalno ove sezone. Večeras su međutim bili nešto manje efikasni nego inače i vidjeli smo samo dva gola.

Rossoneri su prvi stigli do vodstva. Igrala se 14. minuta kada je Hakan Calhanoglu spektakularno iz slobodnjaka zabio za 1:0.

Veliku šansu da izjednače gosti su imali deset minuta kasnije. Dosuđen je penal, Malinovsky šutira, a Donnarumma sjajno brani i ostalo je 1:0.

Ipak, u 34. minuti Atalanta dolaz do gola. Duvan Zapata se dobro snalazi u kaznenom prostoru i zabija gol za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča oba tima imaju slabašne pokušaje koji nisu bili precizni. Igralo se dosta oprezno i niko nije želio da izgubi.

Pogodaka nije bilo. Malo su i razočarala oba tima u drugom dijelu, ali na kraju je vjerovatno neriješeno i najrealniji ishod.

Rade Krunić je igrao pola sata u ovom meču za Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:


Serie A, 36. kolo:

Milan - Atalanta 1:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juventino4321
Pogresne snimke ste ubacili fali vam 1 gol, 2x imate ZAPATU...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi