Krenuo na potpis za Barcelonu, pa ga sačekalo neprijatno iznenađenje
EPA

Uzalud prešao pola svijeta

Krenuo na potpis za Barcelonu, pa ga sačekalo neprijatno iznenađenje

Cedric Bakambu neće po dobrom pamtiti posljednji dan januarskog prijelaznog roka.

Ovaj 28-godišnji napadač je poslije sjajnih igara u Kini dobio ponudu da karijeru nastavi u Barceloni i zamijeni povrijeđenog Luisa Suareza, ali bez 'transfera života' na kraju je ostao na vrlo ružan način.

Dan prije zatvaranja zimske fudbalske pijace Bakambu i Barcelona su sve dogovorili, on je već sjeo na avion i zaputio se ka Španiji na ljekarske preglede i potpis ugovora, ali u katalonskom timu su se - predomislili.

U putu je Bakambua kontaktirao sportski direktor Barcelone Eric Abidal i obavijestio ga kako je klub odustao od transfera, pa je bio primoran promijeniti kartu i vratiti se u Seul, gdje njegov Beijing Guoan trenira zbog straha od koronavirusa.

Iako mu u početku nije bilo svejedno što su se Katalonci poigrali s njim, Bakambu se stigao našaliti svoj račun i putem Twittera zamoliti sajt Transfermarkt da u njegovom CV-u dodaju i status 'skoro igrač Barcelone'.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bakambu je ranije u Španiji već imao priliku igrati za Villarreal.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Ko vas svaki drugi mijenja Suareza, mogul i ja ikako sviju vam, makar sat vremena dzabe cu pokušati
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi