Nakon užasnih scena i izjave trenera koja je zaprepastila, oglasio se i Kristijan Lovrić

Morao je napustiti meč sa Slaven Belupom

Nakon užasnih scena i izjave trenera koja je zaprepastila, oglasio se i Kristijan Lovrić

S. Mlaćo
Osijek i Slaven Belupo jučer su remizirali (0:0), a meč je ostao u sjeni povrede nesuđenog bh. reprezentativca Kristijana Lovrića.

Naime, Lovrić je zbog povrede morao napustiti meč sredinom drugog poluvremena i prve prongnoze nisu bile obećavajuće.

"Vidio sam ga nakratko, rekao mi je kako nije osjećao noge", rekao je trener Osijeka na press konferenciji nakon utakmice.

Ipak, sada stiže bolje vijesti, oglasio se i sam Lovrić.

"Hvala svima na riječima i porukama podrške, znam da nije izgledalo lijepo, ali srećom sve je dobro prošlo.

I dalje osjećam posljedice, noga me još uvijek boli i trne, ali vjerujem da će to uskoro proći i da ću se što prije vratiti treninzima. Žao mi je zbog rezultata, volio bih da sam mogao pomoći suigračima u završnici utakmice, da pokušamo dohvatiti pobjedu", poručio je Lovrić putem službene stranice Osijeka.

Oglasi

Nalazi su pokazali da se ne radi o težoj povredi, te Lovrića uskoro možemo očekivati na terenu.

Podsjetimo, njega je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine htio vidjeti Ivaylo Petev dok je ovaj još bio član Gorice i dok je rešetao mreže u hrvatskoj ligi.

"Po mom ocu, Bosna i Hercegovina je moja domovina i za nju bih jednako davao maksimum, kao i za Hrvatsku. Selektor Petev je u razgovorima s mojim advokatima i zastupnicima, ali zasad još nema konkretnih rješenja. Odluka još nije donesena", rekao je Lovrić za Sportske novosti u martu 2021. godine.

Istog mjeseca, tačnije 30. marta 2021. godine, debitovao je za Hrvatsku. Selektor Zlatko Dalić ga je "kaparisao" tako što mu je dao 12 minuta protiv Malte u kvalfikacionoj utakmici i više nikada nije dobio ni minute u dresu Vatrenih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je razočarenje u drugom dijelu sezone, s obzirom da je u četiri utakmice upisao tek jednu pobjedu. Tome je dodao dva remija i jedan poraz.

Osiječani su i pored toga na trećem mjestu. Dinamo je lider sa 49 bodova, a Hajduk ima 41.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi