Amer Hiroš napušta Osijek, već se zna gdje će nastaviti svoju karijeru?

Ide na posudbu

Amer Hiroš napušta Osijek, već se zna gdje će nastaviti svoju karijeru?

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Bh. fudbaler Amer Hiroš do kraja zimskog prelaznog roka će navjerovatnije napustiti Osijek, ali se neće vraćati u Bosnu i Hercegovinu i prema svemu sudeći i dalje će nastupati u Hrvatskoj.

Hiroš je u Osijek prešao na ljeto 2021. godine nakon što je imao dvije odlične sezone u dresu Mladosti iz Kaknja.

U prvoj sezoni u Osijeku je bio poprilično standardan, ali nakon toga stvari su se promijenile. Bh. fudbaler već mjesecima nema baš zavidnu minutažu, a u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je svega 135 minuta za Osijek u svim takmičenjima.

Već ranije Hiroš se povezivao i s povratkom u Premijer ligu naše zemlje, ali čini se da od toga još uvijek neće biti ništa.

Hrvatski mediji pišu da će Hiroš najvjerovatnije do kraja prelaznog roka napustiti Osijek, ali da će ostati u najjačem rangu hrvatskog fudbala.

Tako bi bh. fudbaler karijeru trebao nastaviti u dresu Šibenika u koji će stići iz Osijeka na posudbu, a u narednim danima očekuje se i zvanična potvrda ovih klubova.

Oglasi

Ovaj 26-godišnjak s Osijekom ima ugovor do ljeta 2024. godine i prema prvim informacijama u Šibeniku će igrati na posudbi do kraja ove sezone, a na ljeto će potom biti odlučena njegova sudbina u tom klubu.

Hiroš je inače ponikao u dresu Željezničara, a u našoj zemlji još je nastupa za Goražde, Olimpik i Mladost gdje je dobrim nastupima i skrenuo pažnju na sebe.

Od dolaska u Osijek odigrao je ukupno 40 utakmica u dresu tog kluba, te je uspio zabiti dva gola i upisati isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek se trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 31 bodom i ima 11 bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo.

Što se tiče Šibenika ovaj klub je u dosta težoj situaciji. Šibenik je trenutno pretposljednji sa 13 bodova i ima četiri boda više od fenjeraša Gorice.

Top Komentari

pjanke.sa
Imam osjecaj da je ovaj mogo puno vise da je ostao ovdje u BiH. Tamo se bas malo fucno, mozda grijesim ne znam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi