Amer Hiroš promijenio klub

Prilika da se vrati 'u život'

Amer Hiroš promijenio klub

S. Mlaćo
Bh. nogometaš Amer Hiroš neće u drugom dijelu sezone nositi dres Osijeka. Hiroš je kao veliko pojačanje stigao u Osijek kod tadašnjeg trenera Nenada Bjelice iz FK Mladost Doboj Kakanj, no nije se naigrao.

Na početku je bio skoro pa standardan, a zatim je 'nestao'. Većinu utakmicu proveo je sa klupe, a u polusezoni iza nas upisao je tek 135 minuta u svim takmičenjima.

Osijek je ipak pronaašao rješenje za njega. Hiroš će put Šibenika i tamo će boraviti na posudbi u drugom dijelu sezoni. Nadaju se u Osijeku da će Hiroš imati veći minutažu i tako se 'vratiti' u život.

Ovaj 26-godišnjak s Osijekom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Amer Hiroš nastavak sezone provest će na posudbi u Šibeniku! ⚪️🔵

Posted by NK Osijek on Wednesday, January 25, 2023

Treba istaći da se vezista povezivao i sa klubovima iz Premijer lige, spominjala se također posudba, no od toga na kraju nije bilo apsolutno ništa.

Oglasi

Problem su svakako i jako visoka primanja koja ima ovaj nogometaš, koja bi sigurno bila veliki teret za svakog premijerligaša.

Hiroš je inače ponikao u dresu Željezničara, a u našoj zemlji još je nastupa za Goražde, Olimpik i Mladost gdje je dobrim nastupima i skrenuo pažnju na sebe.

Od dolaska u Osijek odigrao je ukupno 40 utakmica u dresu tog kluba, te je uspio zabiti dva gola i upisati isto toliko asistencija.

Osijek se trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 31 bodom i ima 11 bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Šibenika ovaj klub je u dosta težoj situaciji. Šibenik je trenutno pretposljednji sa 13 bodova i ima četiri boda više od fenjeraša Gorice.

Da li će Hiroš napraviti više u odnosu na ono što je uradio u Osijeku, pokazat će naredni mjeseci.

Top Komentari

denimen9
Hiroš, Ziljkić i ostali izvikani amateri..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi