Inter predstavio pojačanje koje je oduševilo Lukakua: "Govori kao da ima 27 godina"

Albanac potpisao

Inter predstavio pojačanje koje je oduševilo Lukakua: "Govori kao da ima 27 godina"

Edmir Škorić

Kristjan Asllani danas je i zvanično predstavljen kao najnovije pojačanje Intera.

Nedugo nakon Romelua Lukakua, Inter je potvrdio i dolazak Albanca. Viceprvak Italije objavio je video s kojim je predstavio Asllanija. Zapravo, u videu Lukaku govori o albanskom veznjaku:

“Vidio sam ovog mladića, Asllanija. Jako mi se sviđa njegov mentalitet, i vi biste se trebali iznenaditi. On je mlad dečko, ima samo 20 godina. Ali po načinu na koji govori, čini mi se da ima 27 godina", rekao je Lukaku.

Ovaj mladi veznjak došao je iz Empolija, a zadužio je dres s brojem 13, nakon što je taj broj ostao slobodan jer je Andrea Ranocchia napustio Inter.

Albanac bi trebao u budućnosti naslijediti Marcela Brozovića. Opisuju ga kao modernog playmakera s puno brzine i kvalitete. Često šalje okomite lopte, što će itekako odgovarati Romelu Lukakuu.

Njegov ugovor o posudbi koštao je Inter četiri miliona eura, a sljedećeg ljeta bit će trajni za 10 miliona eura. Bit će tu još dva miliona eura bonusa, kao i posudba Martina Satriana Empoliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U21 albanski reprezentativac je prošle sezone odigroa 23 meča za Empoli te je imao jedan gol i jednu asistenciju. Nakon Reyja Manaja postigao je drugi Albanac koji će nositi dres Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti