Reprezentativac Švedske hitno hospitalizovan, onesvijestio se zbog rijetke bolesti mozga!
Kristoffer Olsson je na mehaničkoj ventilaciji.

Kristoffer Olsson u problemima

Reprezentativac Švedske hitno hospitalizovan, onesvijestio se zbog rijetke bolesti mozga!

Eldar Ganibegović

Loše vijesti dolaze iz Danske. Reprezentativac Švedske i fudbaler danskog Midtjyllanda je završio u bolnici.

Švedski internacionalac Kristoffer Olsson, koji igra za danski tim Midtjylland završio je u bolnici prije nekoliko dana. Tamo je na mehaničkoj ventilaciji, zbog bolesti mozga, objavio je u utorak njegov klub.

"Igrač je izgubio svijest 20. februara u svojoj kući i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu Aarhus, gdje ostaje na mehaničkom respiratoru. Čini se da pati od ozbiljne bolesti mozga, koja nije posljedica samopovređivanja ili spoljnih faktora" navodi se u saopštenju.

Danski klub, koji je želio da razjasni "glasine" vezane za izostanak igrača sa posljednjih utakmica i treninga, naglasio je da tim stručnjaka intenzivno radi na postavljanju dijagnoze i primjeni "pravilnog" liječenja.

"Svi u Midtjyllandu su duboko pogođeni Kristofferovom iznenadnom bolešću, a naše misli i puna podrška su njemu i njegovoj porodici", naglasio je klub, zamolivši za poštovanje i razumijevanje da ne nudi više detalja u ovom trenutku.

Igrao i za Arsenal

Švedski veznjak prošao je školu londonskog Arsenala, a igrao je i za Krasnodar i Anderlech, između ostalih. Došao je se u Midtjylland prije dvije sezone, što mu je drugi mandat u ovom klubu. 

Oglasi

Kristoffer Olsson je 47 puta nosio dres prve reprezentacije Švedske. Debi je upisao 2017. godine. 

Prošao je i sve omladinske selekcije Švedske. U A timu do sada nije postigao gol, no upisao je četiri asistencije.

Ove sezone je nastupio na 20 utakmica. Upisao je pet asistencija, što je sjajan učinak s obzirom na to da uglavnom igra na poziciji defanzivnog veznog.

Ostaje samo da se nadamo da će se zdravstevno stanje Šveđanina poboljšati, te da ćemo ga ponovo gledati na zelenim terenima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti