Legenda Stare dame stala u odbranu Olivera: Ne razumijem Gigija

I Del Piero prokomentarisao sinoćnja dešavanja

Legenda Stare dame stala u odbranu Olivera: Ne razumijem Gigija

U jednoj od najdramatičnijih završnica u posljednjim godinama Real Madrid je sa bijele tačke srušio snove Juventusa o prolasku u polufinale Lige prvaka. Sinoć je, naime, Stara dama uspjela anulirati 3:0 iz Torina i na Sanitago Bernabeu stići na korak od produžetaka.

Ipak, sudija Michael Oliver je u 93. minuti pokazao na bijelu tačku nakon starta Benatije nad Lucasom, a Ronaldo je sigurnom realizacijom odveo Kraljeve u polufinale. Portugalcu je penal pokušao odbraniti Wojciech Szczesny pošto je Buffon zaradio crveni karton zbog burnih protesta na Oliverovu odluku.

Nije se Buffon, kao ni većina fudbalske javnosti, smirivao ni nakon utakmice, pa nije birao riječi kada je komentarisao Oliverovu odluku, a poručio je i da je engleski arbitar morao uzeti u obzir ni neke odluke iz prvog četvrtfinalnog duela između Juventusa i Reala, koje su prema njegovom mišljenju išle na štetu Stare dame, pa i na osnovu njih kreirati svoj kriterij.

"Da dosudite tako sumnjiv, veoma sumnjiv penal trenutak pred kraj susreta i uništite ono što je napravio jedan tim koji je dao sve od sebe vi morate imati kantu za smeće umjesto srca", poručio je, između ostalog, Gianluigi Buffon nakon susreta.

Ipak, na iznenađenje mnogih, u odbranu sudije Olivera je stao niko drugi do legendarni Alessandro Del Piero, nekadašnji as Stare dame i miljenik "crno-bijelog" dijela Torina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Emotivno sam na istom mjestu kao i Gigi, ali kada je govorio o sudiji nisam ga mogao razumjeti, iskreno", izjavio je Del Piero nakon sinoćnje drame, pa dodao:

"Ne razumijem zašto je govorio o prethodnom duelu. U fudbalu se analizira samo sadašnjost, trenutno stanje. Razumijem njegovu frustraciju, ali mislim da će razmisliti o onome što je rekao i možda izabrati neke druge riječi za nekoliko dana".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi