Stara dama se ne zaboravlja: Dok je njegov Bayern igrao, on je srcem bio u Madridu
Foto: Screenshot

Arturo Vidal na tribinama Allianz Arene pratio dešavanja sa Santiago Bernabeua

Stara dama se ne zaboravlja: Dok je njegov Bayern igrao, on je srcem bio u Madridu

Juventus je sinoć bio nadomak senzacije. Nakon poraza od 3:0 na svom terenu, Stara dama je u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka imala rezultat koji ju je vodio u produžetke sve do 93. minute, a onda je sudija Oliver pokazao na bijelu tačku, dok je Ronaldo odveo Real Madrid u polufinale.

U istom terminu se igrao i drugi četvrtfinalni meč između Bayerna i Seville na Allianz Areni. Bavarci su sinoć odigrali 0:0 i na osnovu pobjede od 2:1 iz Andaluzije prošli u polufinale Lige prvaka.

Međutim, čak je i nekim igračima Bayerna zanimljivije bilo pratiti dešavanja iz Madrida nego li ona sa travnjaka Allianz Arene, a jedan od njih je bio i Arturo Vidal.

Inače, Arturo Vidal je od 2011. do 2015. godine nastupao za Juventus iz kojeg je i stigao u Bayern, a očigledno je da je on i dalje srcem uz svoj nekadašnji klub. Vidal, koji se oporavlja od povrede, je sinoćnji meč Bayerna, koliko-toliko, posmatrao sa tribina Allianz Arene, ali je njegov pogled većim dijelom susreta bio prikovan za mobitel na kojem je pratio dešavanja sa Santiago Bernabeua.

Kada se ušlo u dramatičnu završnicu i kada je Oliver dosudio kontroverzni penal za Real, Vidal je brže-bolje pronašap laptop kako bi mogao bolje vidjeti šta se dešava. Ronaldo je realizovao penal za 3:1 i prolaz Reala u polufinale, a Vidal je na ovakav razvoj situacije burno odreagovao, pa sigurno sinoć nije bio u najboljem raspoloženju iako je njegov Bayern prošao u polufinale Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi