Kriza poznatog kluba: Stadion im je prava "bombonjera", a naredne sezone im prijeti amaterska liga

Njihov dres nosio je i bivši reprezentativac BiH

Kriza poznatog kluba: Stadion im je prava "bombonjera", a naredne sezone im prijeti amaterska liga

Haris Zilić

Bh. napadač Vedad Ibišević ostavio je veliki trag igrajući u Bundesligi.

Uspon u Vedinoj karijeri veže se i za Alemanniu Aachen za koju je odigrao 24 utakmice postigao šest golova, što je bio dovolja alarm da ga kupi ekipa Hoffenheima gdje će Vedo nastaviti da rešeta protivničke mreže u Bundesligi.

Vratimo se na Alemanniu. Tim iz Aachena danas se nalazi u teškoj poziciji.

Ekipa je u finišu sezone na 16. pozicji u Regional ligi, a to je pozicija koja na kraju sezone vodi u peti rang tkamičenja.

Klub je imao i finansijskih probelma iz kojih su se na neki način izvukli, ali ostavilo je sve traga na rezultatima samog tima.

Do kraja sezone ostalo je osam kola i Alemannia mora početi sa pozitivnim rezultatima ako misle da naredne sezone ne završe u amaterskom rangu takmičenja.

Klub je 1969. godine bio viceprvak Bundeslige, četiri puta su igrali finale DFB Pokala (Kupa Njemačke), a od 2012. godine se takmiče u Regional ligi, prije toga pet sezona je bilo turbulentno. Bilo je ispadanja iz Bundeslige, zatim Cvajte pa i 3. lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno klub igra na jednom od najljepših stadiona u Njemačkoj, riječ je o New Tivoli Areni kapaciteta 32.000 gledalaca, na kojoj bi se naredne sezone mogao igrati amaterski fudbal.

April i maj dat će nam odgovore da li će se ovaj poznati njemački klub izvući, a svi se nadaju da će turbulentna decenija u skorije vrijeme biti samo loša prošlost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi