Krkić, ipak, neće igrati za Srbiju?

Tvrdi bivši savjetnik FIFA-e

Krkić, ipak, neće igrati za Srbiju?

U srbijanskoj javnosti nadaju se da će Bojan Krkić dobiti dozvolu da nastupa za "Orlove".

Nekadašnji napadač Barcelone je izrazio želju da u budućnosti nastupa za zemlju svog porijekla, međutim problem u cijeloj priči stvara FIFA-in pravilnik.

Naime, prema pravnilniku krovne kuće svjetskog nogometa fudbaler koji je nastupao za seniorsku tim neke zemlje ne može poslije da igra za drugu, a Krkić je 2008. godine imao priliku debitovati za Španiju. 

"Mislim da FIFA neće mijenjati pravilo zbog zahtjeva Srbije, to bi bio presedan," izjavio je nekadašnji savjetnik FIFA-e Jose Carlos Perez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Krkić je u prošlosti slovio za veliku nadu. Karijeru je počeo u Barcelonu, ali u katalonskom klubu se nije uspio izboriti za mjesto u timu i tokom dosadašnje karijere još je igrao za Romu, Milan, Ajax i Stoke City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi