Krkić: Mogu reći da sam bio uspješan u Barceloni i s tim se ne može pohvaliti mnogo fudbalera

Trenutno igra u MLS-u

Krkić: Mogu reći da sam bio uspješan u Barceloni i s tim se ne može pohvaliti mnogo fudbalera

Endin Čaušević

Bojan Krkić je bio nekada velika nada Barcelone, a za klub s Camp Noua debitovao je još 2007. godine kada je imao svega 17 godina.

Frank Riijkard je bio prvi koji je dao šansu Krkiću u ekipi Barcelone, a kasnije je imao poprilično dobar status i kod Pepa Guardiole. Najveće iznenađenje bilo je kada je Krkić bio prvotimac u ekipi, a na klupi je tada bio Zlatan Ibrahimović.

Iako se od Krkića mnogo očekivalo na kraju on nije opravdao očekivanja u katalonskom klubl. Na ljeto 2011. godine otišao je u Romu i tada je krenula njegova selidba iz kluba u klub širom Evrope.

Ovog ljeta je napustio Stoke City i odlučio je da karijeru nastavi u američkom MLS-u u dresu Montreal Impacta. Krkić se trenutno nalazi na odmoru u Barcelonu, a pričao je upravo o periodu kada je nosio dres Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada razmišljam o svojoj epizodi u Barceloni, mogu reći da sam bio uspješan. Jako mali broj igrača se može pohvaliti da je postigao 40 pogodaka za prvi tim, a još je moje ime donedavno bilo zapisano zlatnim slovima, pošto sam bio najmlađi strijelac. Ipak, taj rekord sada drži Ansu Fati", rekao je Krkić i nastavio.

"Fudbal nije utrka na 100 metara, nego dugi maraton. Za Ansua je važno da ostane pri zemlji i da se ne smatra više vrijednim od nekih drugih, odnosno, svojih nekadašnjih suigrača, a siguran sam da je on ponizan momak, jer vidim da gleda svaku utakmicu Juvenil A ekipe. Drago mi je da sam Fatija napokon uživo upoznao, radi se o velikom talentu, koji će sigurno uz dosta rada obilježiti sljedeće godine ovog kluba".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi