Marca "otkrila" Interov prioritet

Da li će se Conteu ispuniti želja?

Marca "otkrila" Interov prioritet

Iako je direktor sportskog segmenta u Interu, Beppe Marotta, prije par dana istakao kako ne vjeruje da će njegov klub u januaru dovoditi pojačanja jer je zimski prelazni rok "siromašan", špekulacije ne prestaju.

Danas Marca piše kako je u januaru apsolutni prioritet Intera Barcelonin Arturo Vidal, te da je trener Nerazzurra Antonio Conte lično tražio od čelnika kluba da dovedu 32-godišnjeg Čileanca.

Italijanski klub želi sa Vidalom dobiti na iskustvu, čvrstini u veznom redu, a bonus je svakako njegov sjajan "njuh" za gol.

Conte je trenirao Vidala u Juventusu, a sam Čileanac je nedavno govorio o poštovanju kojeg ima za italijanskog stratega.

"Proživio sam divne trenutke sa Conteom. Moj skok u kvaliteti se desio zahvaljajući njemu. U fudbalu je najvažnija stvar samopouzdnje, a kada vam trener tog nivao da isto, onda napredujete krupnim koracima", istakao je Vidal.

Inter želi iskoristiti i Vidalovu frustriranost nedostatkom minutaže u Barceloni kako bi osigrao njegov transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, pregovori bi mogli biti izuzetno iscrpljujući. Pojavile su se informacije da Barcelona želi iskoristiti Vidala kako bi u svoje redove dovela Interovog Lautara Martineza. Međutim, Nerazzurri ne želi prodavati Martineza, već samo pokušati realizovati Vidalov transfer.

Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi