Krkić: Transfer u Mainz ne gledam kao korak unazad
Foto: EPA

Španac promijenio sredinu

Krkić: Transfer u Mainz ne gledam kao korak unazad

U finišu januarskog prijelaznog roka Bojan Krkić je zamijenio Stoke City sa Mainzom. 

Španac je promijenio klub iz razloga što je želio veću minutažu, a u razgovoru za njemački časopis Bild izjavio je da transfer u Mainz ne gleda kao korak unazad.

"Pošto sam prešao u Stoke, mnogi su me pitali kako sam to mogao sebi da uradim. Ali to, kao ni prelazak u Mainz, nije bio korak unazad", izjavio je Krkić, koji svoju dosadašnju karijeru vidi kao pozitivno iskustvo. 

"Za mene je privilegija što sam jedan od rijetkih igrača koji su igrali u najjače četiri evropske lige, tačnije u Španiji, Italiji, Engleskoj i Njemačkoj", dodao je Krkić. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Krkić će za Mainz nastupati kao posuđen igrač do kraja sezone, a njemački bundesligaš će na ljeto imati mogućnost da otkupi njegov ugovor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi