Kroos: Dajte punu plaću, pa ćemo sami donirati...
EPA

Fudbaler Reala se usprotivio rezanju

Kroos: Dajte punu plaću, pa ćemo sami donirati...

Vezni fudbaler Real Madrida Toni Kroos komentarisao je situaciju u kojoj su se našli klubovi uslijed pandemije koronavirusa.

Obustavljenje sportskih takmičenja stvorilo je mnogima probleme, a naročito klubovima koji su 'preko noći' ostali bez planiranog novca od televizijskih prava, reklama, ulaznica...

Kako bi nastavili da funkcionišu mnogi su 'prisilili' igrače da se odreknu velikog dijela svojih plaća. U Barceloni i Atletico Madridu će, primjerice, biti smanjene za 70 posto, a rezovi su napravljeni i u Realu nakon što su uvidjeli da bi pauza mogla potrajati i da bi to moglo utjecati na njihov proračun.

U Realu će plaće smanjiti za 'samo' 20 posto, ali neki su se igrači i tome usprotivili. Pobunu je pokrenuo Toni Kroos.

"Protiv sam smanjenja plaća fudbalerima zbog koronakrize. Smatram da svi trebaju dobiti punu plaću i onda raditi razumne stvari s njom. Smanjenje plaća, onako kao što su napravili igrači Barcelone je beskorisno. To je donacija klubu čiji si igrač, a ne bolesnima ili unesrećenima", kaže Kroos.

Prema njegovom mišljenju kriza i nije nužno loša stvar za fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Upitno je hoće li se moći isplaćivati određene svote novca. Možda to nije ni loše jer je sve otišlo do pomalo ekstremnim razina", rekao je Nijemac.

Slično razmišljaju i fudbaleri iz engleske Premier lige, koji isto žele znati kuda ide njihov novac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi