Kroos priznao: Nijemac dogovorio transfer u evropskog velikana, promjena trenera sve pokvarila

Najlošiji potez prethodne decenije?

Kroos priznao: Nijemac dogovorio transfer u evropskog velikana, promjena trenera sve pokvarila

A. Čaušević

S obzirom na uloženo i vraćeno dovođenje Tonija Kroosa u Real Madrid je jedan od najboljih poslova ikada. Nijemac je prije skoro šest godina plaćen 25 miliona eura.

Kroos je već godinama u grupi najboljih svjetskih veznjaka i među najzaslužnijim je zašto su Kraljevi svojevremeno tri puta u nizu bili prvaci Evrope.

U razgovoru za magazin The Athletic njemački reprezentativac je otkrio kako je na ljeto 2014. godine bio veoma blizu prelaska u Manchester United iz Bayerna, tačnije da je bilo sve dogovoreno s ovim klubom.

"David Moyes je došao da me gleda i ugovor je bio gotov. Ali su nakon toga otpustili Moyesa, došao je Van Gaal i sve se zakomplikovalo", kazao je Kroos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je htio vremena da implementira svoj projekat, nije bilo vijesti iz Uniteda dosta vremena i počeo sam da sumnjam. Zatim je počelo Svjetsko prvenstvo, nazvao me Ancelotti i to je bilo to".

Crveni đavoli su poznati kao klub koji pravi velike promašaje posljednjih godina, a dileme oko angažovanja Kroosa sigurno se mogu okarakterisati kao najlošiji potez prošle decenija na fudbalskoj pijaci.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi