Kroos odao veliko priznanje čovjeku iz sjene: "On je među tri najbolja na svijetu"

Hvalio svog saigrača

Kroos odao veliko priznanje čovjeku iz sjene: "On je među tri najbolja na svijetu"

E. Škorić

Veliki derbi španskog prvenstva odigrali su danas Real Madrid i Barcelona, koja je na kraju poražena s 3:1.

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real je na svom Santiago Bernabeu pobijedio Barcelonu dosta lako, te se sada osamostailo na čelnoj poziciji sa 25 bodova.

Vodeći gol je zabio Karim Benzema u 12. minuti, a u 35. minuti sjajan gol postiže Federico Valverde. U nastavku je Ferran Torres smanjio na 2:1, sedam minuta prije kraja isteka 90. minute, pa je izgledalo bi da se Katalonci mogli spasiti prvog poraza.

No, onda novi šok, pošto je u 90+ dosuđen penal za Madriđane, iz kojeg je Rodrygo potvrdio trijumf svoje momčadi.

Real je tako ostao jedina neporažena ekipa u Španiji, dok je Barceloni ovo bio prvi ovosezonski poraz u La Ligi. U Ligi prvaka je Xavijev tim upisao dva poraza od Intera i Bayerna.

Toni Kroos, iskusni veznjak koji je danas odigrao cijeli meč i bio jako važan za svoj tim, kao i inače, posebno je nahvalio Valverdea, strijelca drugog gola Reala.

Oglasi

Urugvajac je često osporavan, nekako je u sjeni svih drugih zvijezda Reala, ali sada mu je njegov iskusni saigrač dao najbolji mogući kompliment, napisavši na Twitteru:

"Fede Valverde je trenutno među tri najbolja na svijetu".

Valverde je danas odigrao fantastičan meč, jedan je od najbolje ocijenjenih igrača derbija, a on je i u prošlosti znao da briljira i da spašava Real svojim golovima i asistencijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

24-godišnjak je u Real došao kao tinejdžer iz Penarola, prvo je bio član Castille, a onda iz rezervi prekomandovan u prvi tim 2018. godine.

U tekućoj sezoni je dao četiri gola uz jednu asistenciju na devet ligaških duela, dok ima gol i asistenciju i na četiri duela u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Fedeee Valverdeeeee
1 0
Kakve gluposti vi pricate.. Valverde je shooting star, svi pricaju o njemu. Vi ga nazivate igracem iz sjene. Niko ga ne osporava osim vasih pseudo novinara.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti