Koju utakmicu je gledao Xavi? "Nismo zaslužili poraz"
Foto - EPA

Trener Barcelone

Koju utakmicu je gledao Xavi? "Nismo zaslužili poraz"

Midhat Šljivak

Barcelona je u El Clasicu poražena od Real Madrida s 3:1.

Tim s Camp Nou stadiona nije pokazao previše večeras i zasluženo je poražen od najvećeg rivala.

Međutim, trener Xavi Hernandez ne smatra da su Kraljevi zasluženo došli do pobjede. Takoje rekao tokom utakmice.

"Nismo zaslužili poraz u današnjem meču", rekao je Xavi nakon susreta na Bernabeu i dodaje:

"Ne mogu biti sretan s bilo čim u današnjem meču. Osjećaj je vrlo loš. Moramo biti samokritični. Znamo da ovo nije dobro, u lošem smo raspoloženju i to moramo promijeniti. Moramo biti agresivniji i imati više želje za pobjedom", istakao je Xavi.

Pored Xavija razočarani su i igrači. Jules Kounde smatra da Barcelona nije igrala loše.

"Razočarani smo. Nismo igrali loše, ali smo u prvom poluvremenu radili greške u najgorim mogućim pozicijama. Real zna kreirati šansu uz 2-3 pasa. To je nama trebalo danas".

Barcelona je iz jedne od rijetkih šansi u finišu uspjela postići gol za 2:1, ali je zatim dosuđen penal iz kojeg je Real postigao gol za konačnih 3:1. Kounde ne vjeruje da je bio penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kontakt je bio premekan da bi se dosudio penal. Bio je tu ključan detalj meča jer smo izgubili mogućnost da izjednačimo, iako smo imali silnu želju da to napravimo", rekao je Kounde.

Real Madrid je vodeći na tabeli La Lige s 25 bodova, a Barcelona je druga s 22.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1662845418
Vole da mastaju to je normala,Pique mi je cudan jer se ne cuje...Al znam i zašto zato sto je Shakira oduvijek navijala za real
4 0
Adrian
Decko se gubi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi