Kršić zavadio Olimpik i Zvijezdu, TOŠK potvrdio gdje nastavlja karijeru

Napadač ima novi klub

Kršić zavadio Olimpik i Zvijezdu, TOŠK potvrdio gdje nastavlja karijeru

S. Mlaćo

Aleksandar Kršić novi je član FK Olimpik. Naime, ovaj 27-godišnji napadač proteklu polusezonu bio je prvi strijelac TOŠK-a sa sedam pogodaka, ali je na kraju polusezone odlučio napustiti klub.

Veliki broj klubova bio je zainteresiran za njegove usluge, a Kršić je pristupio NK zvijezda, te se čak i fotografisao sa dresom tima sa Banja Ilidže. Ipak, desio se potpuni prokret, te je Kršić umjesto Zvijezde u posljednji čas izabrao Olimpik.

Potvrdili su to iz NK TOŠK Tešanj, koji je zaradio i određene obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kako je u decembru prošle godine objavljeno da je napadač TOŠK-a, Kršić Aleksandar dobio ispis iz članstva NK TOŠK kako bi pokušao pronaći inostrani angažman, za usluge Kršića zainteresovali su se i domaći klubovi. Obzirom na neuspjeli pokušaj pronalaska ino angažmana, Aleksandar je pozvan od strane čelnika TOŠK-a da razgovaraju o ostanku u klubu, međutim isti je izrazio želju za promjenom sredine. Kako bi svi kasniji pregovori o transferu Kršića išli preko kluba, a ne iza leđa Uprave i direktno sa igračem, Kršić je potpisao izjavu o odustajanju od isčlanjena iz kluba, tj. poništena je ispisnica. Uprava je nakon toga dobila dvije ponude i to od FK Olimpik i NK Zvijezda, od kojih je ona od FK Olimpik bila znatno konkretnija.Tako su NK TOŠK i FK Olimpik potpisali Sporazum o ustupanju igrača Aleksandra Kršića do 20.06.2018. godine, a NK TOŠK dobio obeštećenje za ustupanje igrača", istakli su iz NK TOŠK.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Bogami ko da je Mesi pa se digla prašina.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi