Emotivni Krstajić nakon utakmice sa Srbijom: "Veći sam ja Bugarin..."

Bugarska u završnici ispustila pobjedu

Emotivni Krstajić nakon utakmice sa Srbijom: "Veći sam ja Bugarin..."

E. Oštraković

Bukvalno su sekunde sinoć dijelile Mladena Krstajića od proslave velike pobjede na klupi Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ipak, njegovi igrači nisu izdržali protiv Srbije, ali sigurno je da nije Krstajiće nezadovoljan ni bodom na ovoj utakmici.

"Malo ko je očekivao da će momci ovako taktički zrelo da igraju protiv tima kakav je Srbija, tima koji je pojedinačno moćan. Nemam riječi hvale za moje igrače, pokazali su da imaju budućnost. Žao mi je što nismo pobijedili, ali igrom sam zadovoljan. Neke stvari ne mogu preko noći da se promjene", rekao je Krstajić.

Krstajiću je povjereno da podmladi reprezentaciju Bugarske, a poslije četiri odigrane utakmice imaju dva osvojena boda.

"Ponosan sam na igrače. Četiri utakmice smo igrali, a nisam zadovoljan samo prvim poluvremenom protiv Mađarske kada smo bili izgubljeni. Protiv Crne Gore smo zaslužili minimalno bod, protiv Litvanije smo dominirali, a završeno je neriješen", rekao je Krstajić, te je nastavio:

"Znam koliko ljudi ni u Srbiji, a ni u Bugarskoj nije vjerovalo u mene. Ni umene ni u ove momke. Na mene mogu napraviti pritisak, ali sam uradio nešto za šta niko nikad nije imao petlju. Napravio sam rez, takav da će ova ekipa igrati deset godina zajedno", jasan je bio Krstajić.

Osvrnuo se Krstajić i na takozvane "unutrašnje" neprijatelje.

"Djeca su pokazala da imaju potencijal. Nebitno je da li sam ja ovdje ili ne, ali ovi momci će igrati zajedno deset godina. To je moj odgovor stručnjacima", kazao je Krstajić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitan je i zašto se u bugarskim medijima napravila atmosfera nepovjerenja.

"Ja sam najjača karika. Napravio sam rez i preko mene napadaju savez. Veći sam ja Bugarin nego što su pojedinci ovdje", završio je Krstajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi