Krstajić podsjetio na Prosinečkog na današnjoj pressici: Isto pitanje, isti odgovor
"Ne možeš dati dva gola i odmah dobiti poziv u reprezentaciju", govorio je prvo Prosinečki, a sada Krstajić (FOTO: SportSport.ba/EPA)

I selektor Srbije dobija razne prijedloge od novinara

Krstajić podsjetio na Prosinečkog na današnjoj pressici: Isto pitanje, isti odgovor

Selektor Srbije Mladen Krstajić je na današnjoj press konferenciji saopštio spisak fudbalera na koje će računati u duelima sa Crnom Gorom i Litvanijom u okviru Lige nacija.

Razumljivo, Krstajić je dobio i nekoliko zanimljivih pitanja o fudbalerima koje nije pozvao, a jedno je poprilično podsjetilo na situacije sa pressica našeg Fudbalskog saveza kada svoj spisak objavi Robert Prosinečki.

I dok su Robiju postavljali pitanja zbog čega ne zove Elvira Koljića koji igra sjajno za Universitateu, Krstajića su upitali zašto nije uputio poziv Milanu Pavkovu, napadaču Zvezde koji je sa dva gola srušio Liverpool (2:0).

"Imamo veliki broj igrača koji igraju. Drago mi je da je Pavkov dao golove u pobjedi Zvezde. Radi se o mladom momku koji treba da radi, da se dokazuje. Dao je dva gola, sve super, nije sporno, ali da bi neko ušao u reprezentaciju treba mu kontinuitet. Nije igrač na koga se ne rečuna, već pratimo i njega i sve ostale kandidate", rekao je Krstajić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Interesantno se prisjetiti i šta je Prosinečki rekao o Koljiću kada su ga početkom oktobra upitali zašto nije pozvao ovog napadača za utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske.

"Koljić ima svoje kvalitete, ali šta sada treba zvati igrača jer je dao dva gola? On je odličan igrač na kojeg ću obratiti pažnju", rekao je tada bh. selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi