Krstajić: Šta bi bilo da smo izvukli Hrvatsku? Ne bismo ratovali...
Krstajić je privremeno na klupi Srbije, ali, po svemu sudeći, putovat će u Rusiju i pokušat će s Orlovima napraviti senzaciju. (Foto: FSS)

Selektor Srbije iz Rusije za SportSport.ba

Krstajić: Šta bi bilo da smo izvukli Hrvatsku? Ne bismo ratovali... · Ekskluzivno

Srbija će na Svjetskom prvenstvu koje se sljedeće godine održava u Rusiji igrati u grupi E zajedno sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kostarike. Tako je odlučio današnji žrijeb u Moskvi.

Za Orlove se može reći da su solidno prošli jer su, uprkos teškim prognozama, izbjegli "grupu smrti" i imaju se čemu nadati u Rusiji.

Nakon žrijeba iz Rusije se za SportSport.ba javio vršioc dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić. Istakao je da je Brazil u grupi favorit, te da će njegova selekcija zajedno sa Švicarskom i Kostarikom voditi borbu za drugo mjesto koje također vodi u nokaut fazu.

"Grupa je takva da je ne možemo precijenit, a ni podcijenit. Činjenica je da je Brazil favorit, kako u grupi tako i na Svjetskom prvenstvu, tako da mislim da će se svi osim njih boriti za to drugo mjesto. Bit će sigurno interesantno i ne treba se predati. Srbija je samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo napravila ogromnu stvar", kazao je Krstajić u telefonskom razgovoru za SportSport.ba.

Duel protiv Brazila će za Srbiju biti epski.

"Meč protiv Brazila će biti posljednji u grupi, ali ne smatram da će to biti jedina interesantna utakmica. Svaka će biti posebna. Najbitnije je da se dobro pripremimo za ono što nas čeka, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije i da na najbolji mogući način prezentujemo Srbiju", dodao je Krstajić.

Krstajić nije bježao od toga da u grupi njegov tim bude zajedno zajedno sa Hrvatskom.

"I da smo izvukli Hrvatsku, bilo bi u redu. Ne gledam na to kroz političku situaciju, već isključivo kao sport. Ne bismo ratovali, već bismo igrali fudbal...", istakao je Krstajić na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo će početi 14. juna sljedeće godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi