Krste Velkoski i društvo bogatiji za 100.000 eura

Nakon pobjede nad Slovenijom

Krste Velkoski i društvo bogatiji za 100.000 eura

E. Škorić

Nakon pobjede nad Slovenijom (2:1) Nogometni savez Sjeverne Makedonije nagradio je igrače i stručni štab sa iznosom od 100.000 eura.

Makedonci su sinoć došli do važne pobjede u borbi za EP 2020, pa je predsjednik tamošnjeg Nogometnog saveza Muhamed Sejdini odlučio da članove nacionalnog tima počasti premijeom od ukupno 100.000 eura.

"Uživamo u prekrasnim fudbalskim danima i želimo da se to produži. Makedonski fudbal je trijumfom nad Slovenijom dobio još jedan razlog za radost, ali želim da poručim fudbalerima i navijačima da ostanu skromni i smireni", rekao je Sejdini i istakao da je rukovostvo FFM obećalo i da će reprezentaciji isplatiti premiju od 100.000 eura kao nagradu za trud i rezultate.

Dio kolača pripast će i kapitenu Sarajeva Krsti Velkoskom, iako se povrijedio prije meča sa Slovenijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Makedonci su treći na tabeli Grupe G sa 11 bodova, pet manje od prvoplasirane Poljske i dva manje drugoplasirane Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi