Krunić: Bilo je zadovoljstvo igrati protiv Ronalda

Bh. nogometaš igra sjajno

Krunić: Bilo je zadovoljstvo igrati protiv Ronalda

Rade Krunić sjajnim igrama u Serie A je privukao veliku pozornost, kako klubova iz Italije, tako i iz ostalih liga.

Za Krunićeve usluge je posebno zainteresovan Napoli, što je potvrdio i Empolijev prvi čovjek Fabrizio Corsi kazavši kako nije isključeno da reprezentativac BiH promijeni sredinu, a za transfer karijere bi se možda mogao izboriti već za vikend.

Naime, naredno kolo za Krunića donosi upravo duel sa Napolijem o kojem je govorio u razgovoru za italijanske medije, a neizostavna tema bio je i Cristiano Ronaldo koji od ove sezone igra za Juventus. 

"Bit će teško, oni su sjajna momčad. Pogotovo kada igraju na domaćem terenu. Ipak, mi ne dolazimo s bijelom zastavom i učinit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat", kazao je 25-godišnji Krunić, koji jednog nogometaša Napolija posebno cijeni.

"U pitanju je Piotr Zielinski, s njim sam igrao u Empoliju. Ostali smo u kontaktu, jedan drugom čestitamo kada god dobro odigramo... Sviđa mi se kao igrač i volio bih biti poput njega. Poptuno je podređen momčadi, ima brzinu, tehniku, šut... Ma, sve."

Od ove sezone u Serie A igra i Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih nogometaša današnjice.

"Ponovo je pokazao zašto je jedan od najboljih na svijetu. Iako preferiram više Messija, mislim da je Ronaldov dolazak u Juventus dobar za italijanski nogomet i bilo mi je zadovoljstvo igrati protiv njega u prošlom kolu", istakao je Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za očekivati je da će se Krunićevo ime naći i na novom popisu selektora bh. reprezentacije Roberta Prosinečkog, koji u posljednje vrijeme sve više računa na njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi